MutuaTerrassa

Notícies


Docència impulsa un nou calendari de Sessions d'Actualització en Medicina Clínica     

Fruit de la bona acollida de la primera edició, a principis d'octubre es donarà el tret de sortida al calendari 2019-2020 de les noves Sessions d'Actualització en Medicina Clínica promogudes per la direcció de Docència. Concebudes novament amb una clara vocació transversal, l'objectiu és fer-ne partícips a tots els professionals de l'àmbit mèdic i d'infermeria tant de l'HUMT com d'Atenció Primària.

 

L'edició d'enguany arriba amb dues novetats destacades: es tracta d'una activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i, per aconseguir l'esmentada acreditació, caldrà assistir a un 80% de les sessions i inscriure's a través del Campus Virtual (http://campus.mutuaterrassa.cat). Tot i així, un cop finalitzada cada sessió, s'entregarà un certificat d'assistència i en conseqüència no hi ha cap inconvenient en assistir a les sessions de forma independent. A més, pel que fa als ponents, els d'aquesta segona edició són majoritàriament professionals de l'entitat que compten amb una llarga trajectòria en el seu àmbit i amb reconeixement a nivell nacional i internacional.

 

Amb un caràcter divulgatiu i científic, cada sessió abordarà un tema de forma monogràfica, tindran una periodicitat bimensual i se celebraran els divendres entre les 8.15 i les 10h a la sala d'actes de l'Edifici Docent. Finalitzaran -coincidint amb el curs acadèmic- el juny de l'any vinent. Tal i com s'ha procedit en les darreres sessions d'aquesta primera edició,  per tal que els professionals d'Atenció Primària hi puguin participar, es durà a terme una retransmissió en directe des de la sala d'actes amb les biblioteques dels Centres d'Atenció Primària (CAPs), equipades recentment amb un sistema de videoconferència.

 

L'HUMT: vocació assistencial i acadèmica

Aquest projecte va sorgir l'any passat de la voluntat de distingir l'Hospital Universitari MútuaTerrassa com un hospital amb una vocació que va més enllà de l'estrictament assistencial i que aposta per una voluntat acadèmica en termes de recerca, docència i innovació.

 

En aquest sentit, fins el passat 2018 l'HUMT comptava amb les diverses sessions pròpies que organitzaven els diferents serveis, les que promovien algunes unitats i també hi havia alguna experiència incipient de sessions clíniques entre serveis relacionats però una sessió clínica global i transversal entre serveis no existia i d'aquí la voluntat de replicar el projecte anualment.

 

A continuació us presentem el calendari 2019-20120:

11 d'octubre: El futur de les mesures contra la transmissió d'organismes multirresistents dins de l'hospital

Ponent: Dra. Esther Calbo. Cap Clínic del Servei de Medicina Interna (Unitat de Malalties Infeccioses), sots-directora del programa VINCAT del CatSalut i professora agregada a la Universitat Internacional de Catalunya.

Moderador: Prof. Dr. Alejandro de la Sierra. Cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i professor titular de la Universitat de Barcelona.

 

20 de desembre: Medicina genòmica i personalitzada: el nou paradigma

Ponent: Prof. Dr. Jesús Garcia-Foncillas. Director del Oncohealth Institute, director del Departament d'Oncologia i director de la Divisió d'Oncologia Translacional de l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz.

Moderador: Dr. Lluís Cirera. Cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

 

7 de febrer: L'autisme: què pot aportar la pediatria, la medicina de família i la medicina hospitalària en la seva detecció i abordatge mèdic

Ponent: Dra. Amaia Hervás. Cap Clínic del Servei de Psiquiatria i Cap de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i directora del Instituto Global de Atención Integral al Neurodesarrollo (IGAIN) de Barcelona.

Moderador: Dr. Roger Garcia, Cap del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

 

3 d'abril: L'infradiagnòstic de la MPOC a l'Atenció Primària: com millorar-lo?

Ponent: Dra. Montserrat Llordés. Metge d'Atenció Primària (CAP Sud) i Cap d'Estudis de la Unitat Multiprofessional de l'Àrea d'Atènció Primària de MútuaTerrassa.

Moderador: Dr. Pere Almagro. Cap Clínic del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa


5 de juny: Obesitat mòrbida: un problema que ens implica a tots els professionals

Ponent: Dra. Noèlia Pérez. Metge Adjunta del Servei de Cirurgia General i Digestiva, Unitat Esofagàstrica/Cirurgia Bariàtrica de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Moderador: Dr. Joaquín Rodríguez. Cap Clínic del Servei de Cirurgia General i Digestiva i cap de la Unitat Esofagogàstrica/Cirurgia Bariàtrica de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa

 

Per conèixer el detall del calendari (PDF)

Per inscriure's: http://campus.mutuaterrassa.cat     
   

® MútuaTerrassa | Contacte